Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

Wat is de juiste slaaphouding?

25 april 2017

Wat is de juiste slaaphouding?

Je slaaphouding is een persoonlijke voorkeur die je al op jonge leeftijd ontwikkelt. Je verandert een slaaphouding niet een-twee-drie, maar toch doe je er goed aan om er even bij stil te staan. Een goede slaaphouding staat namelijk garant voor een optimale nachtrust en voorkomt pijn aan je spieren en gewrichten. Wij maken je wegwijs!

Spierpijn is een waarschuwingsteken

Sta je ’s ochtends op met rug- of nekpijn of pijn aan je gewrichten? En word je ’s nachts weleens wakker door pijn? Dan is de kans groot dat je geen goede slaaphouding hebt. Door op tijd in te grijpen, voorkom je chronische klachten en heel wat bezoeken aan een fysiotherapeut.

Spierpijn is te behandelen door een kwalitatief matras, een efficiënte lattenbodem en een ergonomisch hoofdkussen in huis te halen. Een goed matras ondersteunt je lichaam op de juiste manier en biedt een optimaal slaapcomfort. De binnenvering zorgt ervoor dat elk lichaamsdeel de juiste tegendruk krijgt. Een goede lattenbodem zorgt er dan voor dat deze tegendruk op de juiste plaatsen wordt toegediend. Dankzij een hoofdkussen dat het transpiratievocht goed afvoert, blijven je nek en schouders tijdens het slapen droog en kunnen je spieren volledig ontspannen.

Buik-, rug- of zijslaper? Tips voor een optimale slaaphouding

De meeste volwassenen (ongeveer twee derde) slapen in zijligging, omdat al je spieren ontspannen zijn, zoals in de foetushouding. Eén derde ligt op z’n rug, terwijl een kleine minderheid op z’n buik slaapt. Hierbij een kleine toelichting op jouw slaaphouding:

Tip: wil je gezond slapen? Kies dan voor wol producten, matrassen en lattenbodems van Slaappunt en verhoog direct je slaapcomfort!terug naar het overzicht

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U krijgt een waardebon van 200 euro die mogelijk oploopt tot zelfs 370 euro.
  • Er hoeft naast jullie slechts 1 ander koppel (of 2 personen) aanwezig te zijn.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt